There is a license error on this site:
License has expired
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
Femman | Nordstan | Lär dig podda med Viktor Frisk i Femman
Öppettider
Mån - Fre 10:00 – 20:00
Lör - Sön 10:00 – 18:00
Restaurang
Lär dig podda med Viktor Frisk i Femman

Lär dig podda med Viktor Frisk i Femman

Gallerian Femman i Göteborg och onlinestudion Soundtrap bjuder under oktober månad in till podcastveckor där allmänheten kommer att få möjligheten att spela in sin egen podcast samt träffa några av landets kändaste podcastprofiler.

 

Dörrarna till podcaststudion öppnar torsdagen 24 oktober, samma vecka kommer även Viktor Frisk ta plats för att tillsammans med Femman och Soundtrap starta sin egen podcast och spela in sitt första avsnitt. Amanda Karlsson och Linnea Bohlin från Mordpodden och Julia Anjou från Babykaos är några av de andra populära profiler som kommer att vara på plats i Femman för livepodcastframträdanden samt för att erbjuda gallerians besökare sina bästa podcastknep.

 

”Jag brukar vanligtvis sjunga av mig, nu ska jag istället prata av mig. Det är nervöst men samtidigt kul, jag hoppas att Göteborg finns där för mig och visar sitt stöd”, säger Viktor Frisk.­

 

Podcastskolan är ett samarbete mellan Femman och Soundtrap, en onlinestudio för musik- och podcastskapande, som ägs av Spotify.

 

”Podcasts är stort i Sverige och jag lyssnar själv på flera varje vecka, och det är klart att jag lekt med tanken att starta en egen podcast – men hur skulle det gå till? Som amatör är det svårt att veta vad första steget är, därför känns det kul att kunna erbjuda våra besökare möjligheten att spela in sin egen”, säger Sanna Dahl, projektledare Femman på Hufvudstaden.

 

Om man länge har gått och suktat efter att starta podcast men hejdad sig på grund av tekniska begränsningar är Femmans podcastveckor ett tillfälle för utbildning inom ämnet. Förutom att besökare får möjlighet att inspireras och lära sig av podcastproffsen tillkommer även vägledning i form av teknisk expertis.

 

“Vi ser fram emot att möta Femmans besökare och visa dem hur enkelt och roligt det är att producera podcasts i Soundtrap. Allt som poddare upplever som tidskrävande och komplicerat har vi förenklat och digitaliserat. Det gäller till exempel inspelning av intervjuer via webben, addering av ljudeffekter och möjligheten att omvandla inspelat ljud till redigerbar text, vilket sparar många timmars jobb, säger Per Emanuelsson, Managing Director, Soundtrap på Spotify.

 

Podcaststudion är öppen kl 10-18 mellan 24 oktober – 10 november och följande podcasts sänder live:

Viktor Frisk, kl 14.00, 26/10.
Karriärskontraktet, kl 17.00, 28/10.
Ångestpodden, kl 17.00, 29/10.
Mordpodden, kl 17.00, 30/10.
Babykaos, kl 14.00, 2/11.
Göteborgspodden, kl. 14.00, 9/11

 

Det är gratis för allmänheten att ta del av liveframträdandena samt att spela in sina egna podcasts i Soundtrap.

Nyheter och erbjudanden

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev